VOLT | Techniek
50203
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-50203,edgt-core-1.1.2,ajax_fade,page_not_loaded,,vigor-ver-1.5, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,fade_push_text_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Techniek

De 24 zonnepanelen leveren op een zonnige dag zo’n 6000Watt. We zijn nog op zoek naar twee windmolens die ongeveer 2000Watt per stuk kunnen leveren. Onder dek staan 12 x 2 Volt traction accu’s ieder 2000Ah. Alles bij elkaar nog niet genoeg om volledig selfsupporting te zijn, maar we komen een heel eind. De zonnepanelen, de omvormers 24/220V en de laadstations voor de stroom van de zonnepanelen naar de accu’s zijn geleverd door de stroomwinkel. Zij adviseren ons in onze stroomvoorziening.

De generator, een ‘Deutz’, heeft een vermogen van 37500Watt en voorziet bij onrustig weer Volt van stroom. Bij een accu niveau van 70% start de generator en stopt wanneer de accu’s 90% vol zijn.

Het water voor de wc’s, douches en afwasmachine is gefilterd IJsselmeer water. Het water van de wasbakken wordt opgevangen in de reservoirs van de ws’s. Vers water wordt bijna dagelijks opgepompt naar 6 meter zodat we een op natuurlijke wijze verkregen waterdruk hebben. Dit drinkwater loopt door een UV filter en wordt gebruikt voor het wassen van de groente, de koffie en bij het spoelen van de bierglazen.

Custom Field

This is custom field text

Date

16 juli, 2015

Category

techniek